Meditatie vermindert depressieve gevoelens

Alles rondom mediteren....Info en tips
Plaats reactie
mediumtarotlady
Site Admin
Site Admin
Berichten: 447
Lid geworden op: 27-07-2014 14:31

Meditatie vermindert depressieve gevoelens

Bericht door mediumtarotlady » 22-02-2015 18:06

Meditatie wordt al langer gebruikt om stress te bedwingen en te ontspannen. Nu blijkt de techniek ook zeer efficiënt in de strijd tegen psychologische problemen zoals depressies.


De twee studies, een aan de Charles Drew University in Los Angeles en de University of Hawaii namen honderd 55-plussers onder de loep die risico liepen op hart- en vaatziekten. Degene die twee keer per dag 20 minuten mediteerden hadden 48 procent minder depressieve gevoelens dan wie de voeding aanpaste en veel ging bewegen.

"Deze klinisch significante verminderingen in depressieve gevoelens zonder medicatie of theraptie suggereert dat transcedentale mediatie mentale en daarmee verbonden fysieke problemen kan verbeteren", aldus medisch expert Robert Schneider.

Hart- en vaatziekten
Eerder bleek al uit onderzoek dat het aantal hartaanvallen, beroertes en doden 47 procent verminderde bij wie mediteerde. Volgens experts ligt dat aan het feit dat meditatie de bloeddruk verlaagt en de bloedvaten openhoudt.

Wereldvrede
Transcendentale meditatie maakte zo'n 50 jaar geleden, in volle hippietijd, opgang. Onder meer The Beatles waren grote fan. Transcendentale meditatie kenmerkt zich vooral door het herhalen van een mantra die innerlijke rust moet brengen. In tegenstelling tot andere technieken kan het in enkele dagen geleerd worden. 'Uitvinder' yogi Maharishi Mahesh claimde in 1957 dat er 1000 jaar lang wereldvrede zou zijn als 1 procent van de wereldbevolking dagelijks een half uur zou mediteren.

Bron: Hln.be
Het mooiste aan de mens, is de glimlach

Plaats reactie

Terug naar “Meditatie”